ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Fortica

zipline.jpg

Ljetna turistička sezona, koja je ove godine i u Bosni i Hercegovini zbog koronavirusa posebna, bliži se kraju, a, prema pisanju Akta.ba, sve je manji broj ugostitelja i turističkih djelatnika koji su zadovoljni ostvarenim. Ipak, ima i onih koje pandemija nije previše pogodila.

Primjer je i Brdsko-biciklistička udruga iz Mostara koja je napravila atrakciju na Fortici iznad Mostara, jednome od brda koje okružuje mostarsku kotlinu. Kako donosi Akta.ba, na toj će lokaciji uskoro niknuti i vidikovac, odnosno staklena šetnica, što je još jedan jedinstven projekt u BiH. Realizacijom ovoga projekta tako će i iznad Mostara niknuti “nebeska šetnica”, vidikovac kakvom se od početka srpnja u Hrvatskoj, u Parku prirode Biokovo, dive brojni posjetitelji i doživljaj s Biokova opisuju: “Ispred vas pogled od milijun dolara, a ispod vaših nogu stotine metara provalije...” nalazeći se na 1228 metara nadmorske visine.

A do Fortice na 510 metara nadmorske visine može se za 10-ak minuta vožnje automobilom od samoga središta grada na Neretvi. I upravo na njoj nalazi se najduži zip-line u Bosni i Hercegovini, dug 570 metara. No, to nije sve, kako se najavljuje, planira se i izgradnja dužeg, s oko kilometar. Kako navodi Akta.ba, sav višak prihoda Udruge preusmjerava se na razvoj infrastrukture, pa tako svakih nekoliko mjeseci na Fortici ljubitelji adrenalina i svježeg zraka mogu pronaći novu zanimaciju. Od početka godine u ponudi su i smještajni kapaciteti. Dosadašnji, 50-metarski zip-line za djecu, uskoro će biti premješten i produžen na 100 metara. Tu je i poletište za paraglajding. Ono što je zanimljivo jest činjenica kako je to jedna od rijetkih turističkih destinacija koja ne bilježi pad prihoda uslijed pandemije koronavirusa.

Kako navodi Akta.ba, domaćih gostiju bilo je gotovo jednako kao i prošle godine, dok je stranih nešto manje, što je i za očekivati s obzirom na sve uvedene mjere i ograničenja putovanja zbog širenja bolesti COVID-19. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17