ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Konjic

biciklisticki-maraton-konjic.jpg

Bicklistički klub „Bike tour“ iz Lukavca organizator je 12. biciklističko rekreativno-turističkog maratona „Stazama bosanskih kraljeva“ koji će ove godine biti održan na području općine Konjic. 

Riječ je o jedinstvenoj turističkoj manifestaciji koja od 2009. godine promovira prirodne ljepote, turističke potencijalne, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti kroz razvoj brdskog biciklizma u BiH.

Ovogodišnja manifestacija, koja počinje danas i trajat će do ponedjeljka, u cjelosti će biti održana na području Konjica, Boračkog jezera i Glavatičeva.

- Maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ je do sada održan u više od 30 gradova i općina u BiH. Ove godine, prvi put će samo jedan grad biti domaćin, a to je Konjic, zato što ovaj grad ima prekrasne predjele, turističke potencijale i resure koje želimo prezentirati - kazao je predsjednik BK „Bike Tour“ Nedim Zejnilović, prenosi avaz.ba.

U okviru programskih aktivnosti danas će bit će održana i prva gradska biciklijada u Konjicu.

- Pozivamo sve bicikliste da sudjeluju u našoj prvoj biciklijadi koja počinje u 16 sati sa Trga državnosti Alija Izetbegović. Planiramo obići najatraktivnije dijelove grada i da nam završnica bude na Kamenoj ćupriji, odakle će onda u 17 sati startati i 12.maraton „Stazama bosanskih kraljeva“- kazao je u ime organizatora biciklijade Elvir Macić.0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17