× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Recept

krofne princes

Potrebno za tijesto:

150 g brašna

50 g maslaca

4 jaja

sol

150 ml vode

Potrebno za fil:

1 l mlijeka

5 žumanaca

10 žlica šećera

5 punih žlica brašna

1 vanilin šećer

Priprema:

U posudu stavite vodu, maslac i sol. Kada prokuha, dodajte brašno i miješajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smjesa ujednači. Tijestom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200  °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil:

Stavite mlijeko 800 ml, šećer i vaniliju da prokuha. Umutiti  žumanca i sipajte u 200 ml mlijeka.  Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mlijeko prokuhalo dodajte smjesu stalno mješajući. Kuhajte dok se ne zgusne.

Ohlađene krofne presjeći na pola i puniti ohlađenim filom. Posuti prah šećerom.

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Recept

krofne princes

Potrebno za tijesto:

150 g brašna

50 g maslaca

4 jaja

sol

150 ml vode

Potrebno za fil:

1 l mlijeka

5 žumanaca

10 žlica šećera

5 punih žlica brašna

1 vanilin šećer

Priprema:

U posudu stavite vodu, maslac i sol. Kada prokuha, dodajte brašno i miješajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smjesa ujednači. Tijestom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200  °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil:

Stavite mlijeko 800 ml, šećer i vaniliju da prokuha. Umutiti  žumanca i sipajte u 200 ml mlijeka.  Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mlijeko prokuhalo dodajte smjesu stalno mješajući. Kuhajte dok se ne zgusne.

Ohlađene krofne presjeći na pola i puniti ohlađenim filom. Posuti prah šećerom.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više