× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Recept

mileram torta

Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept.

SASTOJCI

TIJESTO:

- 250 grama brašna

- 100 grama šećera

- 1 prašak za pecivo

- 1 vanilin šećer

- 80 grama margarina ili maslaca

- 1 jaje

KREMA:

- 500 ml mlijeka

- 2 pudinga od vanilije

- 200 grama šećera

- 800 grama milerama

OSTALO:

-koristite voće po želji

- 1 preljev za tortu

- malo šlaga za dekoraciju

- po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

PRIPREMA

  1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.
  2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
  3. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
  4. Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
  6. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
  7. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
  8. Odmah možete složiti i željeno voće.
  9. Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
  10. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
  11. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Recept

mileram torta

Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept.

SASTOJCI

TIJESTO:

- 250 grama brašna

- 100 grama šećera

- 1 prašak za pecivo

- 1 vanilin šećer

- 80 grama margarina ili maslaca

- 1 jaje

KREMA:

- 500 ml mlijeka

- 2 pudinga od vanilije

- 200 grama šećera

- 800 grama milerama

OSTALO:

-koristite voće po želji

- 1 preljev za tortu

- malo šlaga za dekoraciju

- po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

PRIPREMA

  1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.
  2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
  3. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
  4. Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
  6. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
  7. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
  8. Odmah možete složiti i željeno voće.
  9. Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
  10. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
  11. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više