Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept.
SASTOJCI
TIJESTO:
- 250 grama brašna
- 100 grama šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 grama margarina ili maslaca
- 1 jaje
KREMA:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 grama šećera
- 800 grama milerama
OSTALO:
-koristite voće po želji
- 1 preljev za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom
PRIPREMA
- U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.
- Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
- Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
- Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
- U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
- Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
- Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
- Odmah možete složiti i željeno voće.
- Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
- Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
- Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.
artinfo.ba