× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Vrijeme je za kuhanje

medenjaci kolac

POSNI MEDENJACI KAO U NAŠIH BAKA

Sastojci:

4 šalice brašna,

šalica ulja,

šalica meda,

šalica šećera,

šalica vode,

kašičica sode bikarbone.

Za premaz:

1/2 šalice šećera u prahu,

sok od 1/2 limuna.

Posni starinski medenjaci se pripremaju na sljedeći način:

Umijesite mekše tijesto , pa odvajajte kuglice veličine oraha.

Poredajte kuglice u podmazan pleh na razmaku od 2 cm i ispecite na 180 stepeni.

Kuglice će se tokom pečenja sleći i dobiti pljosnat, tipičan oblik medenjaka.

Ohlađene medenjake premažite glazurom od šećera u prahu i limunovog soka.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Vrijeme je za kuhanje

medenjaci kolac

POSNI MEDENJACI KAO U NAŠIH BAKA

Sastojci:

4 šalice brašna,

šalica ulja,

šalica meda,

šalica šećera,

šalica vode,

kašičica sode bikarbone.

Za premaz:

1/2 šalice šećera u prahu,

sok od 1/2 limuna.

Posni starinski medenjaci se pripremaju na sljedeći način:

Umijesite mekše tijesto , pa odvajajte kuglice veličine oraha.

Poredajte kuglice u podmazan pleh na razmaku od 2 cm i ispecite na 180 stepeni.

Kuglice će se tokom pečenja sleći i dobiti pljosnat, tipičan oblik medenjaka.

Ohlađene medenjake premažite glazurom od šećera u prahu i limunovog soka.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.