× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Za pola sata

nutella kolac sir

SASTOJCI

Podloga:

  • 240 g mljevenog keksa
  • 150 ml mlijeka
  • 160 g maslaca ili margarina
  • 95 g šećera
  • 160 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 380 g krem sira ja sam koristila abc sir
  • 60 g šećera u prahu
  • 760 ml slatkog vrhnja
  • 240 g Nutelle

Glazura:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade

Upute

Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom.

Na dno kalupa staviti papir za pečenje.

Zatim treba napraviti podlogu.

U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer.

Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.

Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi.

Maknuti s vatre.

Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.

Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet)

Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.

Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu.

U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.

U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.

Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom.

Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu.

Navući je do rubova i poravnati.

Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu.

I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.

Zatim treba izraditi glazuru.

U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja.

Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.

Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Za pola sata

nutella kolac sir

SASTOJCI

Podloga:

  • 240 g mljevenog keksa
  • 150 ml mlijeka
  • 160 g maslaca ili margarina
  • 95 g šećera
  • 160 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 380 g krem sira ja sam koristila abc sir
  • 60 g šećera u prahu
  • 760 ml slatkog vrhnja
  • 240 g Nutelle

Glazura:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade

Upute

Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom.

Na dno kalupa staviti papir za pečenje.

Zatim treba napraviti podlogu.

U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer.

Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.

Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi.

Maknuti s vatre.

Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.

Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet)

Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.

Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu.

U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.

U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.

Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom.

Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu.

Navući je do rubova i poravnati.

Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu.

I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.

Zatim treba izraditi glazuru.

U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja.

Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.

Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više