SASTOJCI
Podloga:
- 240 g mljevenog keksa
- 150 ml mlijeka
- 160 g maslaca ili margarina
- 95 g šećera
- 160 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 380 g krem sira ja sam koristila abc sir
- 60 g šećera u prahu
- 760 ml slatkog vrhnja
- 240 g Nutelle
Glazura:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade
Upute
Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom.
Na dno kalupa staviti papir za pečenje.
Zatim treba napraviti podlogu.
U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer.
Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.
Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi.
Maknuti s vatre.
Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.
Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet)
Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.
Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu.
U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.
Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom.
Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu.
Navući je do rubova i poravnati.
Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu.
I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.
Zatim treba izraditi glazuru.
U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja.
Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.
Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.
Nikolina J/artinfo.ba