× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Doručak, ručak, večeras

keske rama

Božićni običaji u Hrvata dio su bogate narodne tradicije koja je različita u raznim dijelovima gdje žive Hrvati .

Keške je tradicionalno jelo koje se obično priprema za Božić u svim domaćinstvima diljem Bosne i Hercegovine.

Sastojci:

1 domaća kokica ili pile

500 g stučene pšenice (geršlo)

2 l vode

1 žlica ulja

1 žlica maslaca

Priprema:

Očistiti zrna pšenice i u avanu ili drugoj prikladnoj posudi ih dobro istući (odstupati).

Skuhati cijelu domaću kokicu.

Ocijediti i posoliti kuhanu kokošiju juhu , dodati istučenu pšenicu i kuhati zajedno dok se ne postigne skoro kašasta masa.

Isjeći piletinu na komade, meso bez kosti (najčešće bijelo) se dodaje u kašastu pšeničnu masu koju po želji treba dosoliti i sve zajedno još kuhanjem sjediniti.

Kuhano keške se stavlja u zdjelu a potom prelijeva ugrijanim maslacom i

služiti hladno s prilogom (odabir priloga po želji) ili salatom.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Doručak, ručak, večeras

keske rama

Božićni običaji u Hrvata dio su bogate narodne tradicije koja je različita u raznim dijelovima gdje žive Hrvati .

Keške je tradicionalno jelo koje se obično priprema za Božić u svim domaćinstvima diljem Bosne i Hercegovine.

Sastojci:

1 domaća kokica ili pile

500 g stučene pšenice (geršlo)

2 l vode

1 žlica ulja

1 žlica maslaca

Priprema:

Očistiti zrna pšenice i u avanu ili drugoj prikladnoj posudi ih dobro istući (odstupati).

Skuhati cijelu domaću kokicu.

Ocijediti i posoliti kuhanu kokošiju juhu , dodati istučenu pšenicu i kuhati zajedno dok se ne postigne skoro kašasta masa.

Isjeći piletinu na komade, meso bez kosti (najčešće bijelo) se dodaje u kašastu pšeničnu masu koju po želji treba dosoliti i sve zajedno još kuhanjem sjediniti.

Kuhano keške se stavlja u zdjelu a potom prelijeva ugrijanim maslacom i

služiti hladno s prilogom (odabir priloga po želji) ili salatom.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.