zlatko-na-prijemu

Posjetitelji božićnog prijema kojeg je nedavno u Sarajevu upriličio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović ostali su najblaže rečeno iznenađeni vidjevši među hrvatskim političkim čelnicima i uglednicima Katoličke crkve u BiH i Zlatka Lagumdžiju, bivšeg predsjednika SDP BiH, po mnogima grobara socijaldemokracije u ovoj državi.

Ne bi Zlaja možda toliko ni "upadao u oči" uzvanicima da se nije pojavio u svojem "božićnom" i dosad nikad viđenom izdanju, upalog lica, s pateničkim izrazom. Što se to dogodilo sa Zlajom? Zapitali su se to mnogi! Je li se bivši lider SDP-a u BiH odlučio na totalan zaokret u politici? Od najvatrenijeg protivnih Trećeg hrvatskog entiteta, Zlaja postaje novi "hrvatski" kadar? Još samo da naciju zahvati kolektivan gubitak pamćenja i ovaj će plan biti proveden u djelo! Iako, u politici ništa nije nemoguće pa ni kolektivna amnezija nije nužan preduvjet za ostvarenje ovog plana!

Postoji li on zaista ili ne, možemo samo nagađati. Ono što je sasvim sigurno, jest da je Zlatko Lagumdžija, sudeći po njegovu izgledu, čovjek koji je gubitak pozicije na čelu SDP BiH doživio krajnje tragično. Od "države za čovjeka" ostao je samo čovjek bez ijedne važnije funkcije i fotelje. Pokapajući ideju socijaldemokracije, čini se da je Lagumdžija pokopao i samog sebe! No, kako nada umire posljednje, možda je Zlaja počeo vjerovati da Djed božićnjak ima dar i za njega, kakvu dobru, ničim zasluženu fotelju pa makar ona bila i hrvatska. A Treći entitet? Pa što, tko se boji Trećeg još?

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17