× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

kolac bundeva

Foto: Ilustracija

Sastojci

biskvit
4 jaja
250g pirea od pečene bundeve
220g šećera
250ml ulja
260g brašna
2 žličice cimeta
1 žličica soli
2 žličice praška za pecivo
4 žlice muscovado tamnog šećera
2 žličice cimeta

Priprema

1.

Bundevu isjeći na kriške, staviti na papir za pečenje i staviti u pečnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta, odnosno dok ne postane mekana.

2.

Kada je pečena bundevu ohladiti, oguliti i napraviti pire (tako pripremljen pire od bundeve u frižideru može stajati 10-ak dana, može se zamrznuti, a može se i odmah koristiti za pripremu kruha, kolača, juha)
3.

U posudu staviti jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješati pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.

4.

U drugu posudu staviti brašno, cimet, sol i prašak za pecivo, promiješati.

5.

Sjediniti dvije smjese bez puno miješanja te peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

6.

U sjeckalicu staviti muscovado šećer i dvije žličice cimeta i promiksati dok se sve ne pretvori u neku vrstu štaub šećera. Dobivenu smjesu posipati po vrućem kolaču.

Posluživanje

Ovaj kolač je fantastičan uz čaj, kavu.. Jako je sočan i vole ga svi koji inače ne vole bundevu.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

kolac bundeva

Foto: Ilustracija

Sastojci

biskvit
4 jaja
250g pirea od pečene bundeve
220g šećera
250ml ulja
260g brašna
2 žličice cimeta
1 žličica soli
2 žličice praška za pecivo
4 žlice muscovado tamnog šećera
2 žličice cimeta

Priprema

1.

Bundevu isjeći na kriške, staviti na papir za pečenje i staviti u pečnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta, odnosno dok ne postane mekana.

2.

Kada je pečena bundevu ohladiti, oguliti i napraviti pire (tako pripremljen pire od bundeve u frižideru može stajati 10-ak dana, može se zamrznuti, a može se i odmah koristiti za pripremu kruha, kolača, juha)
3.

U posudu staviti jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješati pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.

4.

U drugu posudu staviti brašno, cimet, sol i prašak za pecivo, promiješati.

5.

Sjediniti dvije smjese bez puno miješanja te peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

6.

U sjeckalicu staviti muscovado šećer i dvije žličice cimeta i promiksati dok se sve ne pretvori u neku vrstu štaub šećera. Dobivenu smjesu posipati po vrućem kolaču.

Posluživanje

Ovaj kolač je fantastičan uz čaj, kavu.. Jako je sočan i vole ga svi koji inače ne vole bundevu.

 

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više