Foto: Ilustracija
Sastojci
biskvit
4 jaja
250g pirea od pečene bundeve
220g šećera
250ml ulja
260g brašna
2 žličice cimeta
1 žličica soli
2 žličice praška za pecivo
4 žlice muscovado tamnog šećera
2 žličice cimeta
Priprema
1.
Bundevu isjeći na kriške, staviti na papir za pečenje i staviti u pečnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta, odnosno dok ne postane mekana.
2.
Kada je pečena bundevu ohladiti, oguliti i napraviti pire (tako pripremljen pire od bundeve u frižideru može stajati 10-ak dana, može se zamrznuti, a može se i odmah koristiti za pripremu kruha, kolača, juha)
3.
U posudu staviti jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješati pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.
4.
U drugu posudu staviti brašno, cimet, sol i prašak za pecivo, promiješati.
5.
Sjediniti dvije smjese bez puno miješanja te peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
6.
U sjeckalicu staviti muscovado šećer i dvije žličice cimeta i promiksati dok se sve ne pretvori u neku vrstu štaub šećera. Dobivenu smjesu posipati po vrućem kolaču.
Posluživanje
Ovaj kolač je fantastičan uz čaj, kavu.. Jako je sočan i vole ga svi koji inače ne vole bundevu.
Nikolina J/artinfo.ba