× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open

kiseljak dron pl

Jedan mali grad, a tako velika povijest. Kiseljak je mjesto koje godinama napreduje, radi se na infrastrukturi, kulturi, gradi se „novo, ljepše lice“. Pri završetku su radovi na administrativno-poslovnom centru, stambena izgradnja je ubrzana, infrastrukturni objekti se obnavljaju, saniraju, rekonstruiraju. Novi parking-prostori, prodajni objekti i dr., novo su, ljepše lice ovoga grada. Kiseljak doživljava ekspanziju u svakom pogledu i teži da postane, ako ne najveći i najrazvijeniji, a ono svakako jedan od najvećih i najprosperitetnijih centara srednje Bosne. U nastavku teksta pročitajte pet zanimljivih stvari o ovom dragulju Srednje Bosne.

Ovo mjesto je, u idiličnom kraju, na ušću triju rijeka, sačuvalo i do danas bogatstvo i ljepotu prirode. U globalu rečeno Kiseljak kao važno tranzitno mjesto prije svega je poznat po svojoj tradiciji (Kiseljačka pogačica, Sarajevski kiseljak, Banjsko lječilište, Termalne vode).

 

1. Kiseljak se u 16.stoljeću zvao EKŠI – SU što u prijevodu znači KISELA VODA
2. Kiseljak je na 2. mjestu u Europi po ljekovitosti mineralne vode
3. U Kiseljak su dolazili stari Rimljani na liječenje
4. U Kiseljaku su postojali osim Hotela „Dalmacije“ još hoteli „Petrović“, „Dubrovnik“, „Stančić“
5. Na mjestu današnjeg grada postojalo je srednjovjekovno naselje, o čemu govori prisutnost većeg broja srednjovjekovnih stećaka na širem i užem području.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.