Ovi kolačići zahtjevaju samo nekoliko sastojaka, a mnogi od vas možda već imaju ove sastojke kod kuće! Budući da u ove kolačiće idu zobene pahuljice, nema brašna - i lako se možete podijeliti u zob bez glutena ako imate netoleranciju na gluten.
Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Ukupno vrijeme: 25 min
Porcija: 12 kolačića
Sastojci:
200 g (2 šalice) valjane zobi ili zob bez glutena
2-3 velike zrele banane
40g grožđica
prstohvat morske soli
½ žličice mljevenog cimeta.
1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C
2.Stavite zobene pahuljice u procesor za hranu ili brzi mikser i pulsirajte 10 sekundi. Zob ne bi trebao nalikovati finom prahu, ali ima još cijelih komada. Prebacite zob u veliku zdjelu.
3. Dodajte pire od banane i promiješajte dok se dobro ne spoje. Dodajte grožđice, sol i cimet i ravnomjerno promiješajte.
4. Smjesu oblikujte u kuglice, željene veličine. Stavite na pripremljenu posudu sa papirom za pečenje .
5. Pecite u pećnici 20 minuta ili do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i prenesite kolačiće na žičanu posudu da se ohladi.
6. Poslužite kolačiće svježe iz pećnice ili nakon hlađenja, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.
artinfo.ba | TM