Čevabdžinica Hari u Travniku nosi epitet najbolje travničke ćevabdžinice, ali ali i jedne od najboljih u cijeloj Bosni i Hercegovini. Jedna je od onih zbog kojih su se počele vući polemike i povlačiti paralele između čuvenih sarajevskih ćevapa i ćevapa iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.
Povodom Dana općine Travnik i ova ćevabdžinica dala je svoj obol. U njoj je napravljena najveća porcija ćevapa u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Porcija sadrži 2.160 ćevapa u “pitici” , kako u Travniku zovu somun, promjer joj je (bio) 1,5 metara. Napravljena je za pola sata, a za duplo manje vremena pojelo ju je 300 građana Travnika.
Čevabdžinica Hari postavila je visoko letvicu za sve gradove u BiH i ostale ćevabdžinice. Dan grada Sarajeva je 6.travnja, bit će zanimljivo vidjeti spremaju li Sarajlije neki odgovor Travničanima.
BM/Artinfo.ba