× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

TOP10jela-lika-pole.jpg

Ukoliko ste lupali glavom o zid i osvježavali naš portal, u nadi da ćete pronaći nove savjete za doručak, ručak ili večeru u početku vam se ispričavamo.  No, sve ćemo nadoknaditi, a na današnjem meniju su pole krumpira sa sirom.

Pole krumpira sa sirom savršeno su rješenje za ručak ili večeru, pogotovo jer ne zahtijevaju posebno kulinarsko znanje. Krumpir je potrebno dobro oprati, te prerezati po dužini.Nije potrebno guliti koru prije pečenja.  Zatim je potrebno malo soli, i već je spreman za pečenje. Potrebno ga je peći oko pola sata, a idealna je stara peć na drva, mada se može jako lijepo ispeći i u električnoj peći.

Ukoliko niste na dijeti, možete dodati i koji komadić slanine na krumpir. Pole su gotove kad se na prerezani dio uhvati lijepa zlatnosmeđa korica i krumpir postane mekan.Nakon što se ispeče, možete ga poslužiti uz sir, pavlaku ili i jedno i drugo. Još ukoliko imate koji list kiselog kupusa, raj za nepce je zagarantiran. Naravno, ako vam odgovara ova kombinacija.

Ovo jelo je tipično za Središnju Bosnu, ali i Hrvatsku, osobito za Slavoniju i Liku.

Dobar tek vam želimo!

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.

TOP10jela-lika-pole.jpg

Ukoliko ste lupali glavom o zid i osvježavali naš portal, u nadi da ćete pronaći nove savjete za doručak, ručak ili večeru u početku vam se ispričavamo.  No, sve ćemo nadoknaditi, a na današnjem meniju su pole krumpira sa sirom.

Pole krumpira sa sirom savršeno su rješenje za ručak ili večeru, pogotovo jer ne zahtijevaju posebno kulinarsko znanje. Krumpir je potrebno dobro oprati, te prerezati po dužini.Nije potrebno guliti koru prije pečenja.  Zatim je potrebno malo soli, i već je spreman za pečenje. Potrebno ga je peći oko pola sata, a idealna je stara peć na drva, mada se može jako lijepo ispeći i u električnoj peći.

Ukoliko niste na dijeti, možete dodati i koji komadić slanine na krumpir. Pole su gotove kad se na prerezani dio uhvati lijepa zlatnosmeđa korica i krumpir postane mekan.Nakon što se ispeče, možete ga poslužiti uz sir, pavlaku ili i jedno i drugo. Još ukoliko imate koji list kiselog kupusa, raj za nepce je zagarantiran. Naravno, ako vam odgovara ova kombinacija.

Ovo jelo je tipično za Središnju Bosnu, ali i Hrvatsku, osobito za Slavoniju i Liku.

Dobar tek vam želimo!

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.