× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

burek 1

Tuzlom se danas širio miris bureka i ćevapa. Tisuće građana okupilo se na Trgu slobode, gdje se pokušava oboriti Guinnesov rekord u pravljenju najvećeg bureka na svijetu, koji je pripreman u tepsiji promjera šest metara, javlja Anadolu Agency (AA).

Burek teži oko 650 kilograma, što je između četiri i pet tisućaa porcija, a šest sati je pripreman u lokalnom restoranu, čiji su kuhari razvili kilometar i po jufke.

“Podijelit ćemo burek s narodom i dio ćemo poslati službama koje o nama brinu 24 sata, a to su vatrogasci, hitna pomoć, policija i Univerzitetski klinički centar. Naravno, imamo mnogo donacija danas od više privrednih subjekata prema institucijama koje rade s djecom”, izjavio je Omer Isović, organizator prvog tuzlanskog Gastro showa.

Isović je najavio da će u roku od tri mjeseca stići potvrda da li je oboren Guinessov rekord, te dodao da je do sada najveći burek na svijetu napravljen u Ljubljani i promjera je 5,5 metara, ali nije ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

burek 2

Prvobitno planirana porcija ćevapa “hiljadarka” povećana je na 1.500 ćevapa.

“Željeli smo s burekom i s ćevapima skrenuti pažnju domaćoj i svjetskoj javnosti na naša tradicionalna jela, iako su Slovenci zaštitili ćevap, on je bosanski i uvijek će biti. I još nešto na kraju, burek je s mesom”, poručio je Isović, te otklonio dilemu u vezi s nazivom ovog slasnog jela, kojeg nazivaju još i “kraljem pita”.

Osim obaranja rekorda, cilj događaja je i promovirati vrijednosti kupovine domaćih proizvoda.

U ovoj manifestaciji sudjelovala su i brojna kulturno-umjetnička društva, zborovi, orkestri te sportski klubovi.

artinfo.ba | preuzeto s portala fokus.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

burek 1

Tuzlom se danas širio miris bureka i ćevapa. Tisuće građana okupilo se na Trgu slobode, gdje se pokušava oboriti Guinnesov rekord u pravljenju najvećeg bureka na svijetu, koji je pripreman u tepsiji promjera šest metara, javlja Anadolu Agency (AA).

Burek teži oko 650 kilograma, što je između četiri i pet tisućaa porcija, a šest sati je pripreman u lokalnom restoranu, čiji su kuhari razvili kilometar i po jufke.

“Podijelit ćemo burek s narodom i dio ćemo poslati službama koje o nama brinu 24 sata, a to su vatrogasci, hitna pomoć, policija i Univerzitetski klinički centar. Naravno, imamo mnogo donacija danas od više privrednih subjekata prema institucijama koje rade s djecom”, izjavio je Omer Isović, organizator prvog tuzlanskog Gastro showa.

Isović je najavio da će u roku od tri mjeseca stići potvrda da li je oboren Guinessov rekord, te dodao da je do sada najveći burek na svijetu napravljen u Ljubljani i promjera je 5,5 metara, ali nije ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

burek 2

Prvobitno planirana porcija ćevapa “hiljadarka” povećana je na 1.500 ćevapa.

“Željeli smo s burekom i s ćevapima skrenuti pažnju domaćoj i svjetskoj javnosti na naša tradicionalna jela, iako su Slovenci zaštitili ćevap, on je bosanski i uvijek će biti. I još nešto na kraju, burek je s mesom”, poručio je Isović, te otklonio dilemu u vezi s nazivom ovog slasnog jela, kojeg nazivaju još i “kraljem pita”.

Osim obaranja rekorda, cilj događaja je i promovirati vrijednosti kupovine domaćih proizvoda.

U ovoj manifestaciji sudjelovala su i brojna kulturno-umjetnička društva, zborovi, orkestri te sportski klubovi.

artinfo.ba | preuzeto s portala fokus.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.