ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

 kresevo-obnova-muzeja

Izgradnja zgrade muzeja počela je, podsjećamo, u ljeto 2011. godine. Projekt je izradila projektantska kuća "Tadić" iz Žepča, a građevinske radove obavilo je Privatno poduzeće "Nikodil" iz Kiseljaka. Zgrada ima dimenzije 29,30 x 8,30 metara, a sastoji se od suterena, prizemlja i potkrovlja. Suteren ima neto 218,10, prizemlje neto 213,50, a potkrovlje neto 167 četvornih metara prostora, objavio je portal kresevo.ba. Nedavno su obavljeni električarski i vodoinstalaterski radovi, a pri kraju su radovi na žbukanju kompletne unutrašnjosti objekta.

Izložbeni prostor se rasprostire kroz tri etaže. Vertikalnu komunikaciju u objektu čini prostrano, trokrako stubište koje je projektirano u centralnom dijelu objekta i povezuje sve tri etaže.

Sadašnji muzej sastoji se od postava iz oblasti rudarstva, postavke o kovanju, zbirke alata i proizvoda stolarskog, postolarskog, krojačkog, tkalačkog i opančarskog obrta, zbirke ručnih radova, sakralnog dijela (kaleži, monstrance, svijećnjaci i dr.) i mnogo toga drugog. Vrijedna povijesna zbirka danas se čuva u neuvjetnim, slabo osvijetljenim, skučenim i nenamjenskim podrumskim prostorima samostana.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17