× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Ugostiteljske škole

1_Banja_Luka_Urucenje_nagrade_Future_chefs.jpg

Foto: Pobjednici iz Banja Luke

Tri bh. ugostiteljske škole iz Hadžića, Mostara i Banja Luke, u okviru kuharskog natjecanja Sarajevskog kiseljaka prezentirali su novi pogled na tradicionalnu kuhinju Bosne i Hercegovine te pokazali da maštovitost i energija mladih generacija donosi nove i jača postojeće vrijednosti. Tako su nakon mjesec dana zabavnih emisija i nestrpljivog iščekivanja, titulu „Future chefs“ Sarajevskog kiseljaka osvojili Pekez Lazar, Stefan Krnješin i Nikola Praštalo iz Ugostiteljsko-trgovinske-turističke škole Banja Luka.

Svim školama koje su sudjelovale u projektu, Sarajevski kiseljak je donirao 1.500 KM za nabavku neophodne opreme, dok je pobjednička ekipa iz Banje Luke dodatno nagrađena sa još 1.500 KM, pružajući im tako sredstva za daljnji razvoj i usavršavanje kuharskih vještina.

2_Future_Chef_LTP-86.jpg

„Još od 1891. godine, Sarajevski kiseljak je neizostavan dio naših trpeza širom zemlje, pa je i ovaj projekt bio sasvim prirodan slijed događanja. Za nas, podrška obrazovanju i razvoju mladih talenata nije samo ulaganje u budućnost gastronomije, već i u budućnost našeg društva. Projekat 'Future Chefs' je osmišljen da inspirira i podrži mlade kuhare u njihovom putu ka profesionalizmu, dok istovremeno promoviramo i čuvamo našu bogatu kulinarsku baštinu“, istakla je Dunja Durmo, viša voditeljica robnih marki u Sarajevskom kiseljaku, koja je pobjednicima uručila nagrade.

4_Mostar_natjecatelji.jpg

Foto: Mostar

Pobjednička ekipa podijelila je svoje utiske o osvojenoj tituli: „Ova pobjeda za nas predstavlja nevjerojatno iskustvo i priznanje. Sudjelovati i pobijediti na ovako prestižnom natjecanju nam daje dodatni poticaj i motivaciju da nastavimo razvijati svoje vještine. Sigurni smo da će nam ovo iskustvo u budućnosti značiti još više.“

"Future Chefs" kulinarsko natjecanje pružilo je priliku široj javnosti da putem društvenih mreža prati putovanje mladih kuhara, što je inspiriralo mnoge da podrže novu generaciju kulinarskih talenata. Nastavljajući svoju misiju podrške obrazovanju i razvoju mladih talenata, Sarajevski kiseljak posvećen je očuvanju i unapređenju kulinarske tradicije Bosne i Hercegovine.

 

3_Hadžići_Natjecateljice.jpg

Foto: Hadžići

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Ugostiteljske škole

1_Banja_Luka_Urucenje_nagrade_Future_chefs.jpg

Foto: Pobjednici iz Banja Luke

Tri bh. ugostiteljske škole iz Hadžića, Mostara i Banja Luke, u okviru kuharskog natjecanja Sarajevskog kiseljaka prezentirali su novi pogled na tradicionalnu kuhinju Bosne i Hercegovine te pokazali da maštovitost i energija mladih generacija donosi nove i jača postojeće vrijednosti. Tako su nakon mjesec dana zabavnih emisija i nestrpljivog iščekivanja, titulu „Future chefs“ Sarajevskog kiseljaka osvojili Pekez Lazar, Stefan Krnješin i Nikola Praštalo iz Ugostiteljsko-trgovinske-turističke škole Banja Luka.

Svim školama koje su sudjelovale u projektu, Sarajevski kiseljak je donirao 1.500 KM za nabavku neophodne opreme, dok je pobjednička ekipa iz Banje Luke dodatno nagrađena sa još 1.500 KM, pružajući im tako sredstva za daljnji razvoj i usavršavanje kuharskih vještina.

2_Future_Chef_LTP-86.jpg

„Još od 1891. godine, Sarajevski kiseljak je neizostavan dio naših trpeza širom zemlje, pa je i ovaj projekt bio sasvim prirodan slijed događanja. Za nas, podrška obrazovanju i razvoju mladih talenata nije samo ulaganje u budućnost gastronomije, već i u budućnost našeg društva. Projekat 'Future Chefs' je osmišljen da inspirira i podrži mlade kuhare u njihovom putu ka profesionalizmu, dok istovremeno promoviramo i čuvamo našu bogatu kulinarsku baštinu“, istakla je Dunja Durmo, viša voditeljica robnih marki u Sarajevskom kiseljaku, koja je pobjednicima uručila nagrade.

4_Mostar_natjecatelji.jpg

Foto: Mostar

Pobjednička ekipa podijelila je svoje utiske o osvojenoj tituli: „Ova pobjeda za nas predstavlja nevjerojatno iskustvo i priznanje. Sudjelovati i pobijediti na ovako prestižnom natjecanju nam daje dodatni poticaj i motivaciju da nastavimo razvijati svoje vještine. Sigurni smo da će nam ovo iskustvo u budućnosti značiti još više.“

"Future Chefs" kulinarsko natjecanje pružilo je priliku široj javnosti da putem društvenih mreža prati putovanje mladih kuhara, što je inspiriralo mnoge da podrže novu generaciju kulinarskih talenata. Nastavljajući svoju misiju podrške obrazovanju i razvoju mladih talenata, Sarajevski kiseljak posvećen je očuvanju i unapređenju kulinarske tradicije Bosne i Hercegovine.

 

3_Hadžići_Natjecateljice.jpg

Foto: Hadžići

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.