× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • Održani sastanci

peljeski-gradnja.jpeg

Predstavnici jedne od najvećih kineskih građevinskih kompanija „Kineske korporacije za puteve i mostove“ (China Road and Bridge Corporation), razgovarali su u utorak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrom financija Republike Srpske Zorom Vidović o realizaciji nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj. Sastanku je nazočio i vršitelj dužnosti direktora Javnog poduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka Nedeljko Ćorić.

Ranije tog dana, Ćorić sa suradnicima je detaljnije razgovarao s kineskim partnerima, koji su izrazili posebno zanimanje za dva važna putna pravca i to autoputa Banja Luka – Mrkonjić Grad – Mliništa (granica sa FBiH) i brzog puta Višegrad – Foča – Trebinje, piše Biznisinfo.

Kineski partneri su izrazili spremnost sudjelovati u izgradnji autoputa na pravcu Banja Luka – Mrkonjić Grad – Mliništa koji je, izmjenama i dopunama Prostornog plana Republike Srpske 2014. godine definiran kao putni pravac od strateškog značaja za Republiku Srpsku. Radi se o nastavku europskog koridora E 661 na pravcu sjever – jug, koji bi u budućnosti od Mliništa vodio teritorijom Federacije BiH sve do juga Hrvatske, odnosno luke Split.

 

Pored toga, predstavnici „Kineske korporacije za puteve i mostove“ zainteresirani su za realiziju projekta izgradnje brzog puta na pravcu Višegrad – Foča – Trebinje, koji će biti okosnica razvoja putne infrastrukture u Hercegovini i na jugu Srpske. 

V.d. direktora JP „Autoputevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je jedna kompanija, poput „Korporacije za puteve i mostove“ zainteresirana za učešće u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj. On je podsjetio kako je navedena korporacija već godinama prisutna u regiji, gdje su, primjerice, gradili Pelješki most u Hrvatskoj, te most Zemun – Borča u Srbiji. Trenutno, ova kompanija širom regije ima ugovorenih poslova u vrijednosti od 8,1 milijardu eura.

– Radi se o respektabilnoj kompaniji, koja se već dokazala realizacijom velikih i važnih projekata u našoj neposrednoj blizini i siguran sam da će njihovo prisustvo i u Republici Srpskoj biti od značaja za dalju realizaciju našeg strateškog projekta, odnosno izgradnju mreže autoputeva i brzih puteva – poručio je Ćorić.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.