× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • FZZS

 krave-mlijeko-fzzs.jpg

U Federaciji Bosne i Hercegovine u prosincu  2022. godine, u odnosu na prosinac  2021. godine,  proizvodnja kravljeg mlijeka za piće viša je za 5,5 posto, pavlake/vrhnja za 1,4  i kravljeg sira za 1,8 posto, dok je proizvodnja kajmaka manja za 5,7 posto, fermentiranih mliječnih proizvoda za 12,1  i maslaca/putera za 1,1 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u prosincu 2022. u odnosu na prosinac 2021. manja je za 1,9 posto, a u poređenju sa prosjekom u 2021. manja je za 11 posto.

U Federaciji Bosne i Hercegovine u  decembru  2022. godine, u odnosu na prosinac  2021. godine,  ukupan broj zaklanih goveda manji je za 8,5 posto i ovaca za 3,9 posto, dok je neto težina ukupno zaklanih goveda veća za 6,3 posto, a ovaca za 8,6 posto.

Broj zaklanih svinja viši je za 10,7 posto i peradi  za 5,3 posto, dok je neto težina ukupno zaklanih svinja veća za 13,9, a peradi za 16,5 posto.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • FZZS

 krave-mlijeko-fzzs.jpg

U Federaciji Bosne i Hercegovine u prosincu  2022. godine, u odnosu na prosinac  2021. godine,  proizvodnja kravljeg mlijeka za piće viša je za 5,5 posto, pavlake/vrhnja za 1,4  i kravljeg sira za 1,8 posto, dok je proizvodnja kajmaka manja za 5,7 posto, fermentiranih mliječnih proizvoda za 12,1  i maslaca/putera za 1,1 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u prosincu 2022. u odnosu na prosinac 2021. manja je za 1,9 posto, a u poređenju sa prosjekom u 2021. manja je za 11 posto.

U Federaciji Bosne i Hercegovine u  decembru  2022. godine, u odnosu na prosinac  2021. godine,  ukupan broj zaklanih goveda manji je za 8,5 posto i ovaca za 3,9 posto, dok je neto težina ukupno zaklanih goveda veća za 6,3 posto, a ovaca za 8,6 posto.

Broj zaklanih svinja viši je za 10,7 posto i peradi  za 5,3 posto, dok je neto težina ukupno zaklanih svinja veća za 13,9, a peradi za 16,5 posto.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.