• čestitke Božić 1

kresevljaci-u-italiji

Izaslanstvo općine Kreševo i predstavnici župe Deževice su u petak, 27.XI., stigli u Monteprandone (Italija), na proslavu patrona te župe, sv. Jakova Markijskog, koji je i pomoćni zaštitnik župe Deževice. Prijateljstvo župe Deževice i općine Kreševo s općinom Monteprandone traje od kolovoza 2011. godine, kada su talijanski vjernici iz Monteprandonea, predvođeni gvardijanom fra Marcom Buccolinijem i fra Lorenzom Turchijem te gradonačelnikom Stefanom Straccijem, na dar župi Deževice donijeli relikvije sv. Jakova.

Taj susret dvije zemlje i dvije kulture prerastao je u druženja i međusobne posjete te je tako otvorenju Hodočasničkog doma u Deževicama u rujnu ove godine prisustovao i fra Lorenco, a na ovogdišnjem susretu u Italiji naše krajeve su predstavljali deževički župnik don Marin Marić, pomoćnica načelnika Općine Kreševo Zlatica Kuliš, te Feliks Vidović, Zora Vidović, Karolina Barešić, vlč. Oliver Jakovljević, vlč. Dubravko Turalija, Ivica Miletić i Frano Martinčević.

Nakon ugodnog puta te kratkog odmora i obilaska bazilike sv. Antuna u Padovi, naši predstavnici srdačno su dočekani u samostanu sv. Jakova, gdje je vlč. Marić uručio darove gvardijanu, nakon čega su zajedno uživali u obilasku vjerskih i kulturnih znamenitosti te na kraju večeri u lokalnom pozorištu prisustovali izvedbi Mozartove opere Čarobna frula, objavio je portal kresevo.ba.

Drugi dan boravka u Italiji započeo je misnim slavljem koje je predvodio biskup Ascole Karlo uz koncelebraciju našeg biskupa Marka Semrena te brojnih svećenika, među kojima su bili i svećenici članovi naše delegacije.

Nakon svete mise i druženja naše izaslanstvo je posjetilo Ascoli Piceno, glavni grad istoimene talijanske provincije.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • čestitke Božić 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17