× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Uoči Dana općine

vijece kis nova

Foto: Arhiv

Općinsko vijeće Kiseljak sinoć je zasjedalo na 17. redovnoj sjednici. Usvojene su Izmjene i dopune Odluke o izvršavanju proračuna Općine Kiseljak za 2022. godinu, jedna Odluka o usvajanju Izvješća o provedenim aktivnostima javnog nadmetanja za prodaju nekretnine, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utemeljenju Poslovne zone Azapovići, Odluka o utvrđivanju javnog interesa, KO Kuliješ te Zaključak usvajanju Nacrta Strategije razvitka Općine Kiseljak koja ide u široku javnu raspravu.

Vijećnici su uoči Svečane sjednice Vijeća povodom Dana općine usvojili i dvije odluke o dodjeli Plakete Općine Kiseljak. Tako će ove godine nagrađena biti dva poduzeća, Fiskus d.o.o. i Grakop d.o.o.

Dobitnici Povelja i zahvalnica bit će pak poznati na samoj sjednici.
Vijećnici su prije usvajanja dnevnog reda imali i nekoliko pitanja te uputili određene inicijative.

 

Nermin Merhemić (SDA) je pitao za sanaciju pristupnog puta prema nekadašnjem hotelu Dalmacija kao i za probleme sa električnom energijom u Radanovićima. Založio se i za naselja ugrožena sušom odnosno nedostatkom pitke vode kao i za rješenje ugovora određene djece koja su korisnici centra Duga a koja isti ne mogu koristiti zbog problema sa ugovorima nadležnog Ministarstva.

Nijaz Drinić (SDA) je pokrenuo raspravu o dječjem doplatku kao i problemima stanara odnosno održavanja zaedničke imovine stambenih kompleksa.

Dr. Ana Trogrlić (HDZ) je pitala za dežurnu ljekarnu te najavila inicijativu za dodatnu podršku roditeljima djece koja se bore sa dijabetesom.

U pokrenutim raspravama načelnik Mišurić-Ramljak je na neka pitanja odmah dao odgovor.  Sa roditeljima djece oboljele od dijabetesa je već razgovarano, kazao je, te dodao kako Općina Kiseljak trenutno pokriva 50% troškova za osam malih pacijenata koji su korisnici uređaja za kontinuirano mjesenje razine šećera u krvi. Podržao je inicijativu dr. Trogrlić da se uputi apel višim razinama vlasti da se roditelje i naše Županije oslobodi ovih troškova, što je slučaj u Sarajevu, a Općina Kiseljak će do kraja godine svakako nastojati osigurati dodatnu pomoć istima.

Za pristupnu cestu prema "Dalmaciji" kazao je da se rješenje mora naći dok se s određenim radovima na održavanju javne infrastrukture poput rasvjete pa i cesta, kasni zbog probleman s javnim nabavkama. Uvođenje dječjeg doplatka podržava ali istom mora prethoditi javna rasprava i iznalaženje financijskih sredstava kao i odluka o kriterijima s obzirom kako je puno obitelji u stanju socijalne potrebe, bez obzira na broj djece, a koje Općina kontinuirano pomaže.

Svečana sjednica je zakazana za 15. srpnja.

artinfo.ba

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.