× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Kiseljak

vijecnica ov sala zadnja

Sjednica Općinskog vijeća, 17. po redu u ovom sazivu i posljednja u Vijećnici Općine Kiseljak održana je večeras. Ovo je jedna i od možda najzanimljivijih informacija kada je riječ je o spomenutoj sjednici jer će itekako biti važna i za sve građane odnosno korisnike usluga općinskog organa uprave. Naime, vijećnici su na sjednici uglavnom raspravljali o izvješćima o radu javnih ustanova i drugih javnih službi koje djeluju na području općine pa tako i samog organa uprave odnosno Općine Kiseljak. Tako je tajnik Općine Dragomir Lučić kao jednu od većih novosti istaknuo upravu gore spomenutu informaciju odnosno odlazak u povijest Vijećnice odnosno prostorije koja je dosad imala ovu funkciju.

Naime, već dugo postoji ideja da se ista pretvori u tzv. šalter salu u kojoj bi građani mogli obaviti  skoro pa sve poslove vezane za njihove potrebe kada je u pitanju lokalna zajednicu odnosno nadležne službe (od pisarnice, predaje zahtjeva, žalbi, plaćanja taksi...). Trenutno su ove usluge raspoređene po cijeloj zgradi, katovima i osim što im treba puno više vremena dok pronađu odgovarajući ured, brojnim je građanima koji imaju određenih fizičkih poteškoća ili pak majkama s malom djecom čak i nemoguće pristupiti višim katovima odnosno dobiti odgovorajuću uslugu.

Stoga bi ovo rješenje tzv. šalter sale građanima skratilo vrijeme potrebno za dobivanje određenih informacija ili pak ispunjavanja određenih usluga a općinskim djelatnicima također olakšalo komunikaciju s istima te poboljšalo produktivnost. Općina Kiseljak je putem projekta prekogranične suradnje čak osigurala određena sredstva za potrebne radove i isti će uskoro početi. Dok se ne pronađe adekvatno rješenje za potrebe Vijećnice poput održavanja sjednica Općinskog vijeća, bit će korišten neki drugi zamjenski prostor a prema najavama načelnika, planirana je gradnja nove zgrade Vijećnice. Dosadašnja će pak pisarnica bti pretvorena u prijeko potreban Arhiv Općine Kiseljak.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.