× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • UO ZAVODA MIO FBIH

umirovljenici 800x445

Upravni odbor Zavoda mirovinsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH danas je u Goraždu održao 18. redovitu sjednicu.  Direktor Zavoda MIO FBiH Zijad Krnjić naglasio je kako je praksa da se sjednice UO svakog mjeseca održavaju u drugom gradu i županiji FBiH..

- Sastali smo se i s predstavnicima institucija ove županije i Udruženja umirovljenika i razgovarali o suradnji Zavoda i BPŽ gdje smo konstatirali da nemamo gotovo nikakav problem i da imamo vrlo dobru komunikaciju. Također, razmijenili smo mišljenja kako bi ova županija i federalni Zavod mogli i mimo redovite zakonske obveze prema umirovljenicima pomoći rad udruženja i doprinijeti poboljašnju socijalnog statusa umirovljenika - kazao je Krnjić, prenosi Fena. 

O potrebi međusobne suradnje svjedoči i težak položaj u kojem se i u FBiH nalazi ova populacija.

- Mirovine su i u bogatim zemljama male za umirovljenike koji ih primaju i to je vječni problem koji će biti i kod nas. Na federalnoj razini su poduzete značajne mjere da taj status i realna vrijednost njihovih primanja bude kontinuirano veća, a u okviru suradnje županija, zajednica, zavoda i udruženja umirovljenika također ima prostora za djelovanje. U udruženju umirovljenika su izrazili zadovoljstvo da imaju jako konstruktivnu suradnju sa BPŽ i neke konkretne stvari koje će se događati ove godine bit će dosta korisne - kazao je Krnjić.

Predsjednik UO federalnog Zavoda MIO Muhamed Ramović kazao je da je na današnjoj sjednici tog tijela razmatran obiman dnevni red.

- Gorući problem u Federaciji i državi su minimalne mirovine i mi smo kao UO, a i direktor i menadžment federalnog Zavoda podržali su inicijativu umirovljenika da se ide ka povećanju mirovina i mi se nadamo da će se to u ovoj godini dogoditi u jednom većem obujmu, sredstava ima da se mirovine povećaju. Jako je važno da nemamo nikakvih nesporazuma, danas smo imali i strategiju i financijski plan za 2022. i druge točke, nema neriješenih pitanja i sve odluke donosimo jednoglasno - kazao je Ramović.

Notra.ba

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.