× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open
  • Nemjerljiv doprinos u obrani

jastrebovi kis oblj 21

Gardijska brigada čiji su pripadnici dali nemjerljiv doprinos obrani središnje Bosne i uspostavi trajnog mira u BiH

Misom zadušnicom u spomen na 54 poginula pripadnika te polaganjem vijenaca pred spomen-bistom Mati Lučiću Maturici, u krugu istoimene vojarne u Kiseljaku, 3. Gardijska brigada HVO-a „Jastrebovi“ sutra će proslaviti 28. rođendan. Utemeljena je u siječnju 1994. godine, u vrlo teškim okolnostima, dok se hrvatski narod u središnjoj Bosni grčevito borio za goli opstanak. U svojim redovima „Jastrebovi“ okupljaju najbolje hrvatske sinove Lašvanske i Lepeničke doline, sad već prekaljene ratnike s iskustvom obrane svojih domova i obitelji najprije od srpskog agresora, a potom i Armije R BiH.

„Jastrebovi“ od osnutka postrojbe idu tamo gdje je najteže, ne samo u središnjoj Bosni već i drugim krajevima BiH koje je trebalo osloboditi od agresora i stvoriti uvjete za potpisivanje međunarodnih mirovnih sporazuma kojima su zaustavljeni oružani sukobi u BiH. Brojni pripadnici “Jastrebova”, preustrojem, postaju dio hrvatske sastavnice današnjih Oružanih snaga BiH, nastavljajući tradiciju postrojbi HVO-a. Kao što su u ratu dali nemjerljiv doprinos obrani hrvatskih prostora središnje Bosne te kroz sudjelovanje u zajedničkih Vojno redarstvenim operacijama s Hrvatskom vojskom uspostavi trajnog mira, danas bivši pripadnici „Jastebova“ svojih aktivnim radom kroz postrojbe OS BiH trasiraju put BiH ka integraciji u EU i NATO.

AP/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.