× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Povećanje

ov kis zadnja

Općinsko vijeće Kiseljak u četvrtak večer je održalo 13. redovitu sjednicu a najvažnija usvojena odluka je ona vezana za izmjene tekućeg Proračuna odnosno Proračuna za 2021. godinu. Povećanje Proračuna iznosi nekih 10 posto ili konrektno, 731.865,00 KM.

Proračun godine na izmaju tako u cijelosti iznosi skoro osam milijuna maraka ili točno, 7.975.315,00.

"Zadnja dva mjeseca su bila iznimno aktivna a trošenje ovog suficita planirat ćemo već početkom nove godine te odmah početi s postupcima javnih nabavki" kazao je načelnik Mišurić-Ramljak na sjednici.

Samu Odluku je obrazložila šefica Službe za financije Općine Kiseljak, Ivana Mrnjavac kazavši kako je u posljednjem, četvrtom kvartalu došlo do povećanja prihoda. Riječ je uglavnom o sredstvima koje su došle sa viših razina vlasti, poput povećanja PDV-a na razini Županije ali i tranši s razine Federacije poput one za pomoć proračunima nižim razinama vlasti te sredstava namijenjenih za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja.

Sukladno zakonu, rebalans zahtijeva i izmjenu odluke o tekućim transferima koja je na večerašnjoj sjednici također usvojena.

Što se ove Odluke tiče, najznačanije stavke odnosno izdaci su oni za stipendije, porodiljne naknade te jednokratne pomoći osobama u stanju socijalne pomoći. Kada su porodiljne naknade u pitnju, načelnik je dodao kako Općina Kiseljak ima najjednostavniju proceduru u Federaciju i to bez nepotrebnog populizma, slikanja majki i sličnih poteza.

Podsjećamo, nakande su s 300 povećane na 500 KM a načelnik je dodao da moraju biti i veće te da mogućnost za povećanjem postoji, ukoliko više razine vlasti ne donesu neke jednakije mjere odnosno dodatne demografske.

A kada je u pitanju demografija, spomenuo je i negativan prirodni priraštaj koji nažalost nije zaobišao ni Kiseljak. Nažalost, trenutna razlika umrlih i rođenih u još uvijek tekućoj godini
je 142.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.