× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • VRIJEDNA DONACIJA

hgfjtz67u56.png

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država obavijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine o donaciji cjepiva za zdravstveni sustav BiH, piše Večernji.ba..

Kako se navodi u diplomatskoj noti, donacija se sastoji od 500.080 doza cjepiva Moderna putem bilateralne donacije i 168.000 doza Johnson & Johnson cjepiva putem COVAX mehanizma.

Doze Moderninih i Johnson & Johnson cjepiva ponuđene su umjesto ranije spominjanih Pfizer cjepiva. Cjepiva će biti dopremljena čim bh. vlasti potpišu memorandum o odricanju od odgovornosti, što je zahtjev proizvođača, a ne vlasti SAD-a.

U noti se izražava zadovoljstvo da dvije zemlje zajedno sudjeluju u koordiniranim i multilateralnim naporima usmjerenim na zaustavljanje pandemije. O donaciji cjepiva SAD-a priča se već skoro pola godine, a proces imunizacije u našoj zemlji još uvijek je u početnoj fazi.

Po službenoj statistici procenat cijepljenih  je samo 22 posto, a u nekim velikim gradovima on je čak i ispod 15 posto.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.