ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Ustrajni u zahtjevima

rudari_zastava.jpg

Rudari koji su dva dana prosvjedovali ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu odlučili su prekinuti prosvjed, ali proizvodnju neće nastaviti "jer njihovi zahtjevi nisu ispunjeni".

Glavni zahtjevi su bili uvezivanje radnog staža radnicima u rudnicima uglja u sastavu Koncerna Elektroprivreda BiH, stavljanje van snage pravilnika po kojem se visina osnovne plate kopača u jami sa sadašnjih 850 KM smanjuje na 570 KM, smjena generalnog ravnatelja Elektroprivrede BiH i ravnatelja rudnika uglja u sastavu tog poduzeća, te utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić poručio je da su do 15.00 sati čekali odgovor Vlade FBiH, koji nisu dobili, što su shvatili kao neprihvaćanje njihovih zahtjeva.

Istaknuo je da proizvodnja uglja u rudnicima Federacije BiH neće biti nastavljena dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi.

Predstavnici Vlade su dva puta nudili pregovore, što su rudari odbili, ističući da o svojim zahtjevima ne namjeravaju pregovarati.

U prosvjedima su sudjelovali rudari sedam rudnika u Federaciji BiH koji su dio Koncerna Elektroprivreda BiH.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17