ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Saudijska investicija

Vares.jpgVares.jpg

 

Arapski investitori spremni su početi ulaganja na području Općine Vareš i izgradnju "grada u gradu", gdje planiraju uložiti desetine miliona eura, a podršku će im pružiti i Vlada Zeničko-dobojske županije. U Vladi Zeničko-dobojske županije održan je sastanak s predstavnikom investitora iz Saudijske Arabije, koji na području općine Vareš gradi turističko-rekreacijski kompleks, piše Klix.ba.

S menadžerom tvrtke "Dar al Arkan" Tareqom al Nabulsijem i direktorom operacija tvrtke "Realengineering" Sarajevo Emirom Ferovićem razgovarali su premijer ZDŽ po ovlaštenju Spahija Kozlić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Hadžić i ministar gospodarstva Zlatko Jelić. Arapski investitor već je otkupio zemljište površine 55 hektara, na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima.

Investitor planira da kroz nekoliko faza idućih deset godina investira nekoliko desetina miliona eura, a samo u prvoj fazi u izgradnju komunalne infrastrukture uložit će 10 miliona eura. Na sastanku održanom u Zenici danas je rečeno da je u tijeku izrada prostorno-planske dokumentacije za navedeno područje. Konstatirano je i da je Vlada ZDŽ izvršila sve svoje obaveze te da je za izdavanje potrebnih dozvola i početak radova potrebno da prostorno-plansku dokumentaciju usvoji Skupština ZDŽ, kao i da Općina Vareš provede neophodne administrativne procedure.

Predstavnici Vlade dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, potvrđujući posvećenost institucija ove županije stvaranju uslova za privlačenje investicija u svim oblastima, prenosi Klix.ba.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17