ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Servisne informacije

BIHAMK magla

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, posebno uz rijeke Unu, Drinu, Lašvu i Spreču. 

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Također, u tunelima Hum i Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici izvode se radovi na sanaciji “šahta” u lijevoj traci obje tunelske cijevi, zbog čega se prometuje usporeno-voznom trakom. Na mjestu radova postavljena je privremena prometna signalizacija.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) prometuje se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se prekida od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putevima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćava BIHAMK.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17