ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

bihamkbh

Kolnik je jutros mjestimično mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta u gradskim centrima. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle. Upozoravaju se vozači i na učestale sitnije odrone i savjetuje se opreznija vožnja.

U tijeku je asfaltiranje kružnog toka na dionici magistralnog puta Doboj-Rudanka, zbog čega se prometuje usporeno i formiraju se duže kolone vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova, u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) prometuje se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se prekida od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije prometovanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćava BIHAMK.

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17