ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ZENICA

20210922_bilmisce_OS_imunizacija_0921_01.jpg

Mobilni tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ovog tjedna je boravio u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u zeničkom naselju Bilmišće, u kojoj je obavljen proces imunizacije dijela pripadnika Prvog pješadijskog puka 5. Pješadijske brigade OS BiH.

Timovi INZ-a već nekoliko mjeseci, nakon što su u BiH dostupne potrebne količine cjepiva protiv COVID-19, obavljaju terenske posjete lokacijama, institucijama i kompanijama, čiji zaposlenici su izrazili želju za dobrovoljnu imunizaciju, a u čijim radnim procesima dolazak tima za imunizaciju značajno olakšava i same radne procese, ali i ubrzava proces imunizacije.

Poslije radnika više kompanija iz Tešnja, Žepča, Zenice i Visokog, ovaj put cijepljeni su bosanskohercegovački vojnici na službi u srednjoj Bosni. Proces imunizacije će, nakon Zenice, narednog tjedna u OS BiH biti nastavljen i u kasarni OS BiH u Žepču.

Taj proces je osiguran suradnjom INZ-a s Ministarstvom obrane BiH i komandama Oružanih snaga BiH i 5. Pješadijske brigade.

Kako su istaknuli pripadnici OS BiH, dolazak mobilnog tima značajno im je pomogao da se cijepe s obzirom da dolaze iz više gradova BiH, te bi im zbog radnih obaveza i čestih terena cijepljenje bilo znatno otežano u općinama iz kojih dolaze, priopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17