ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Blagoslov kapelice

 kapelica_kosnice_1.jpg

Blagoslov novoizgrađene kapelice i zvone posvećene Blaženom Alojziju Stepincu

Za katoličke vjernike Rauševca, naselja smještenog između Jehovca i Brestovskog, koje pripada župi Rođenja Blažene Djevice Marije Brestovsko prva nedjelja u listopadu poseban je dan. Tog će dana, potvrdio nam je fra Ilija Jurić, župnik župe Brestovsko biti blagoslovljena novoizgrađena kapelica i zvono u groblju Kosnice, a bit će otvoren i novi objekt mrtvačnice koja je također sagrađena kao dio kapelice. „Stara kapelica se jednostavno urušila te smo prošle godine počeli graditi novu. Uz pomoć vjernika i dobrih ljudi gradnja je završena te će novu kapelicu 03. listopada blagosloviti arhiđakon mons. Ante Meštrović. Kapelica je posvećena Blaženom Alojziju Stepincu. Tako su odlučili vjernici, ja sam im predložio da za zaštitnika uzmu sveca ili blaženika iz našeg hrvatskog naroda i oni su to evo prihvatili“, kazuje nam brestovački župnik.

Zanimljivo je da će kapelica u groblju Kosnice posvećena Blaženom Alojziju Stepinci biti blagoslovljen istog datuma kojeg je ovaj zagrebački nadbuiskup i kardinal proglažen blaženim. Alojza Stepinca Papa Ivan Pavao II. proglasio je blaženim 3. listopada 1998. u Mariji Bistrici.

Misno slavlje, uz blagoslov kapelice na groblju Kosnice počet će u 11 sati. U sklopu kapelice izgrađena je i mrtvačnica. Groblje i pristup groblju također su uređeni , obnovljen je oltar, postavljeni toranj i zvono, izgrađene nove kapije i staze na samom groblju, priključena struja te uređen prilaz groblju. Članovi Odbora za izgradnju groblja Kosnice i kao i predstavnici župe Brestovsko, pozivaju sve vjernike iz župe Brestovsko kao i okolnih župa da im se pridruže te da zajedno proslave završetak za vjernike ovog dijela župe Brestovskog važnog projekta, uređenja posljednjeg počivališta i blagoslova kapelice. Nakon mise i blagoslova kapelice i zvona, druženje vjernika i njihovih gostiju bit će nastavljeno kod škole u Rauševcu.

 238987845_988425121951091_4005566813981175041_n_1.jpg

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17