ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Mjesto Vesela

puljic_bugojno.jpeg

Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić 16. rujna posjetio je tek sagrađenu crkvu u mjestu Vesela pokraj Bugojna.

Kardinala Puljića dočekao je domaćin i inicijator gradnje crkve Husein Smajić, koji je izrazio dobrodošlicu okupljenima i ujedno zahvalio dobročiniteljima koji su svojim prilozima pomogli gradnju crkve.

Nakon što je nadbiskup Puljić obišao radove na novosagrađenoj crkvi, uslijedio je zajednički ručak. Kardinal je iskoristio priliku zahvaliti domaćinu Smajiću na dobrodošlici i na spremnosti za toliku žrtvu i napore koju je uložio i on i njegova obitelj od samoga početka pa sve do sada. Posebno je i on zahvalio svim dobročiniteljima koji su došli iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, jer bez njih ovo skoro da ne bi bilo moguće. Nadalje, kardinal im je zaželio puno snage i volje u njihovu daljnjem radu, te im poručio da se nikada ne umore činiti dobro.

Podsjetimo, prije nekoliko godina Smajić je u blizini svoje kuće u mjestu Vesele Straže pokraj Bugojna sasvim slučajno pronašao temelje srednjovjekovne katoličke crkve na lokalitetu koje se naziva Crkvena. I od tada se rodila ideja da se u blizini toga mjesta napravi katolička crkva koja se pravi na teritoriju župe Bugojno, a u ime župe radove nadzire Zdenko Ivanković, javlja KTA.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17