ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
TRAGEDIJA U TURBETU

1631546196-turbe-peticija-2.jpg

Užasna tragedija u kojoj je na satu tjelesnog odgoja prije nekoliko dana stradao 12-godišnji učenik Osnovne škole Turbe, povod je potpisivanju peticije kojom mještani ovog travničkog naselja, uz ostale, traže smjenu ravnateljice škole Medihe Ridžić, te resornog županijskog ministra Bojana Domića.

Peticiju je u prvih sat vremena nakon pokretanja potpisalo 100-njak mještana Turbeta, većinom roditelja djece koja su pohađala ili još pohađaju ovu odgojno obrazovnu ustanovu.

Roditelji nakon tragedije koja se dogodila u OŠ Turbe smatraju da njihova djeca nisu sigurna te žele smjene svih čija se odgovornnost utvrdi, od domara do ministra.

Ravnateljica škole Mediha Ridžić nakon tragičnog događaja izjavila je kako dosad nije bilo problema u dvorani te da ni sama ne zna postoje li propisi koji bi odredili jesu li golovi trebali biti fiksirani.

U slučaju da se utvrdi njezina i odgovornost kolektiva kojem je na čelu, spremna je kaže snositi odgovornost. Sličnog je promišljanja i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije Bojan Domić koji je za Artinfo kratko prokomentirao kako potpuno razumije roditelje, te smatra da oni čija se odgovornost, objektivna ili subjektivna, utvrdi u istrazi koja je istog dana nakon tragedije pokrenuta, trebaju preuzeti odgovornost i odgovarati u skladu sa zakonom

. Nažalost, niti jedna kazna ni utvrđivanje odgovornosti ne mogu vratiti izbgubljeni život, ali mogu poslužiti kao opomenima svim drugim školama da provjere mogu li golovi ili drugi rekviziti u sportskim dvoranama ozlijediti djecu i dovesti do novih tragičnih slučajeva koje još uvijek nije kasno spriječiti.

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17