× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • Predstavljamo

fotomonogr sar naslovna

130 godina postojanja

Sarajevski kiseljak, jedan od najvećih proizvođača mineralne vode u Bosni i Hercegovini, ove godine obilježava 130 godina postojanja, odnosno početka komercijalnog punjenja u boce. Tim povodom, jedinstvena priča o razvoju i uspjehu Sarajevskog kiseljaka pretočena je u fotomonografiju u kojoj je predstavljena duga povijest i tradicija ove nadaleko poznate vode i kompanije.

Od 1891. godine, kada je zabilježen prvi veći izvoz mineralne vode iz Kiseljaka, pa do danas Sarajevski kiseljak je postao jedna od najmodernijih punionica prirodne mineralne vode u BiH i jedan od predvodnika suvremenog načina poslovanja i proizvodnje.

Autor Fotomonografije je Raif Čehajić, novinar, publicista i kroničar, koji je na 160 stranica ovog vrijednog dokumenta detaljno i upečatljivo prikazao nastajanje, razvoj i djelovanje kompanije sa svim izazovima i postignućima. 

Sarajevski_kiseljak_3.jpg

Svjedočanstvo povijesti

Osim toga, Fotomonografija predstavlja svjedočanstvo o povezanosti brojnih generacija stanovnika Kiseljaka i okolice s izvorima ljekovite vode te utjecaju kompanije Sarajevski kiseljak na identitet i razvoj lokalne zajednice. Svaka od tih generacija u kompaniju je donijela nešto novo i dala svoj doprinos njenom razvoju. S druge strane, kompanija je vodila brigu o zajednici u kojoj posluje aktivnim učešćem i podrškom koju je pružala radu različitih organizacija i projekata u oblasti kulture, sporta i humanitarnih djelatnosti.

Iz Sarajevskog kiseljaka poručuju da na budućnost gledaju s optimizmom te da će i dalje ostati na istom putu koji su gradili skupa sa svojim sugrađanima, kojima poklanjaju ovaj „vremeplov“ kao podsjetnik na zajedničku povijest i tradiciju.

11_Otvorenje_1930.jpg

12_Kiseljak_Punionica_stara.jpg

17_Kiseljak_punionica_1973.jpg

19_Ratna_1964.jpg

Sarajevski_kiseljak_1.jpg

Sarajevski_kiseljak_2.jpg

Sarajevski_kiseljak_iz_zraka_1.jpg

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.