ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sportski i kulturni sadržaj

 Visoko_Izlozba2.jpg

 

Predstavljanjem visočkih sportskih kolektiva u borilačkim sportovima, te izložbom "Foto distanca" visočkih fotografa službeno je počelo obilježavanje 29. kolovoza, Dana Grada Visoko.

U KSC "Mladost" vještine su predstavili članovi Karate kluba "Visoko" i Taekwondo kolektiva "Bosna" Visoko, a pokazali su brojna umijeća iz borilačkih sportova kojima se bave i kroz koje na najbolji način predstavljaju Visoko širom BiH, ali i Europe i svijeta.

U Galeriji "Likum 76" otvorena je izložba "Foto distanca", na kojoj su se predstavili visočki fotografi. Uime organizatora se obratio Alija Šahinović, te zahvalio fotografima koji su se predstavili, kao i Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću na podršci izložbi.

O predstavljenim radovima govorio je Behaudin Alimanović, dok je izložbu otvorio gradonačelnik Mirza Ganić, istaknuvši zadovoljstvo da Visoko ima takve kulturne događaje te je naglasio kako će Gradska uprava na čijem je čelu i u budućnosti nastojati da kulturu postavi na mjesto koje joj pripada u Visokom.

U narednim danima planirani su i drugi sportski sadržaji, Noć košarke, rukometni turnir, nastup visočkih gimnastičarki, finale nogometnog Kupa Visokog, te predstavljanje monografije "Edhem Edo Sirčo", knjige "Moj put u Palestinu" Visočanina Adisa Deljkovića, otvorenje trajne postavke minijatura Visočanina Nasuha Matrakčije, te na Dan Grada u nedjelju 29. kolovoza svečana sjednica Gradskog vijeća.

Istog dana u večernjim satima najavljen je nastup Kulturno-umjetničkog društva "Visoko" i koncert Armina Muzaferije.

 

artinfoba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17