ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Najava

bugojno sprovod nestali

Dok se budu sjećali žrtava zločina Armije R BiH, na Rostovu će se tragati za posmrtnim ostatcima nasilno odvedenih logoraša

     U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HB,  u utorak 27. srpnja u Bugojnu će se obilježiti 28. godišnja stradanja i progona skoro  16 tisuća Hrvata iz Bugojna.  Program obilježavanja još jedne godišnjice zločina čiji su glavni kreatori još uvijek na slobodi, počinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju u gradskom katoličkog groblju, a nastavlja misom zadušnicom  koja će za duše poginulih i nestalih hrvatskih branitelja biti služena u crkvi sv. Ante u Bugojnu.

Tijekom srpnja ratne 1993. godine Armija R BiH iz Bugojna je protjerala skoro svo hrvatsko stanovništvo, blizu 16 tisuća od ukupno 17 tisuća koliko je prije rata u Bugojnu živjelo Hrvata. 311 Hrvata je ubijeno, a njih oko dvije tisuće pozatvarano u logore, iz kojih su  23 zatočenika,    odvedena u nepoznato. Za tijelima njih  19  tragalo se više od 27 godina, a nakon što su prošle godine na Rostovu ekshumirani posmrtni ostatci četiri nasilno odvedena logoraša, ovih dana na Rostovu se ponovno nastavilo s potragom. Tako će i 28 godišnjica progona i zločina nad Hrvatima Bugojna proći s nadom u konačan završetak agonije za obitelji  preostalih15 logoraša za kojima se traga već 28 godina, s nadom da će ovo biti zadnja godišnjica stradanja bez groba na kojemu mogu upaliti svijeću i pomoliti se za duše svojih najmilijih.

pl-bug-poziv-strada.jpg

 

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17