ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Brigade Kralj Tomislav i Rama

godišnjica.jpg

 

U organizaciji tomislavgradske Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskoga rata i Župe svetog Ilije u Doljanima na Pomenu, koji pripada Jablaničkoj općini, u nedjelju je misom zadušnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 28. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na ovom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada i "Rama" iz Prozor – Rame.

Na obilježavanju stradanja hrvatskih branitelja na Pomenu bili su nazočni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općina Tomislavgrad i Rame, brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada i Rame.

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Tomislavgrad je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu iz sastava tomislavgradske Ratne brigade "Kralj Tomislav": Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića i Martina Baćka, dok su s ramske strane na ovim padinama za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić. 

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad je također postavila ploču na kojoj su upisana imena i preostalih osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17