ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
NEPRAVOMOĆNO

memija avdic avaz

Foto: Avaz

Općinski sud u Sarajevu 7. srpnja donio je prvostupanjsku presudu kojom se izriče kazna magazinu Žurnal i njegovim urednicima Selvedinu Avdiću i Eldinu Kariću te bivšem novinaru Avdi Avdiću u ukupnom iznosu većem od čak 170.000 KM, bez kamata.

Radi se o dvije tužbe za klevetu Gordana Memije i njegove kompanije FotoArt.

Glavnina iznosa je šteta koju je Memija pretrpio nakon raskida ugovora s jednim partnerom zbog pisanja Žurnala, a sud je sve uvažio, piše Vecernji.ba.

U presudi je navedeno kako "tuženi niti pod jednim valjanim dokazom kojem je Sud mogao pokloniti vjeru nije dokazao niti jedan sporni navod objavljen u predmetnim tekstovima kao točan i istinit.

"Naime, iz provedenih dokaza te utvrđenog činjeničnog stanja sud je utvrdio da činjenice koje je tuženi iznosio i prenosio nisu istinite. Niti jedan dokaz koji je proveden tijekom postupka ne upućuje niti dokazuje točnost izrečenih činjenica", navodi se u presudama.

Na ovo su reagirali iz Upravnog odbora Vijeća za tisak i online medije u Bosni i Hercegovini koji kažu kako, ne ulazeći u meritum slučaja, uvažavaju činjenicu da novinari mogu pogriješiti i da griješe, ali očekuju da pravosuđe radi svoj posao po zakonima i vodeći računa o smislu kažnjavanja, jer bi nam svima trebalo biti u interesu odgovorno, istraživačko novinarstvo, a ne samocenzura i ekonomsko uništavanje medija čije je postojanje i uporan rad od nemjerljivog značaja u demokratizaciji društva.

Predmet tužbi bila je serija tekstova ovog medija protiv Memije u kojem se njega dovodi u vezu s vršenjem brojnih kaznenih djela.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17