ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bihamk

bihamkbh

Iz BIHAMK-a je priopćeno da danas počinju radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega će se prometovati usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 6 sati prekida i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Srebrenik-Orašje, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Na graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

 

 

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17