ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
KORONAVIRUS

210701 goran cerkez markica

"Najvažanije je da konačno cjepiva počinju stizati i prema onome što mi znamo, u sedmom mjesecu bi trebalo stići u BiH najmanje 900 tisuća cjepiva. To je za FBiH oko 550 do 600 tisuća”, kazao je Čerkez.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez izjavio je kako očekuje da će u Bosni i Hercegovini do jeseni biti preko 40 posto cjepljenih građana. “Što god se uradi u ovoj zemlji najvažnije je kritika. Ono što mogu reći, nisam sudjelovao u nabavci cjepiva, činjenica je da sva cjepiva koja dolaze kroz donaciju zahtijevaju određen napor i kontakte.

Najvažanija poruka danas je da konačno cjepiva počinju stizati i prema onome što mi znamo, u sedmom mjesecu bi trebalo stići u BiH najmanje 900 tisuća cjepiva. To je za FBiH oko 550 do 600 tisuća”, kazao je Čerkez za N1. 

Izrazio je ova očekivanja uoči mogućeg novog vala koroanvirusa u našoj zemlji.

“Mislim da je ova informacija jako važna za građane BiH da prije jeseni imamo adekvatnu imunizaciju stanovništva jer sa svim cjepivima koja bi trebala doći mi bi do jeseni sigurno trebali doći do iznosa od preko 40 posto pa da kažem i 50 posto cjepljenih”, naveo je.

Na upit koliko trenutno ima aktivnih slučajeva delta koronavirusa u BiH, Čerkez je kazao kako imaju već dva potvrđena slučaja iz Međugorja.

“Također, jučer su potvrđena dva nova slučaja koja su iz Čitluka. Vjerojatno postoji treći slučaj. Imamo sigurna tri slučaja i još nekih suspektnih slučajeva koji su u fazi analize iz Međugorja”. Na upit trebamo li se bojati i jesmo li spremni za novi val, kaže kako se ne trebamo bojati, ali trebamo biti obazrivi i ponašati se odgovorno. 

"Moramo biti vrlo koordinirani sa županijama i djelovati jako brzo s obzirom da se virus širi 50 posto brže od britnaskog soja. Sada nemamo više gubitak mirisa i okusa, ali imamo glavobolju, hunjavicu, slinjenje, grlobolju… Malo su možda simptimi promijenjeni, kao da imamo početka gripe”, pojasnio je.  Na upit hoće li se pooštravati mjere, kaže kako već sutra u 13 sati imaju jedan sastank koji je sazvao premijer FBiH Fadil Novalić upravo da se iskordinira ovaj veliki priliv cjepiva koji je najavi i da se primmimo i dogovorimo načine djelovanja ukoliko dođe do neželjenih situacija, bržeg širenja. 

"Oprez je potreban. I ove postojeće mjere se ne kontroliraju i ne provode u velikoj mjeri. To je pitanje osobne odgovornosti i županija kako nadziru mjere koje su donesene”, navodi Čerkez.  Rekao je kako sutra neće doći do uvođenja dodatnih mjera. 

"Značajan je pad zaraženih i imamo dosta stabilnu situaciju. Moramo je pratiti i biti spremni. Drastičnije mjere mogu donosti županije. Važno je da imamo dobar nadzor i da poštujemo mjere”, kazao je Čerkez.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17