ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BIH

20210620_190337.jpg

Županijska uprava za inspekcijske poslove Županije Sarajevo priopćila je da joj je u proteklom razdoblju upućen veći broj prijava građana na pojavu žohara i zmija.

U priopćenju podsjećaju građane i gospodarske subjekte da je shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđena mjera obavezne (preventivne) dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije čija je dinamika predviđena Pravilnikom o načinu izvođenja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Dodaju da je proljetna sistematska deratizacija javnih površina provedena, ali sustavna dezinsekcija zakonom nije predviđena i osim preventivne izvodi se interventna, odnosno protuepidemijska, kada se procijeni da postoje opravdane indikacije za njeno provođenje.

- Dolazak toplog vremena je pogodovao biološkom ciklusu i većoj reprodukciji insekata čiji broj se treba držati na odgovarajućoj razini radi svih štetnosti koje oni kao prenosnici bolesti mogu prouzrokovati.

Iz tog razloga posjećamo gospodarske subjekte na obavezu redovnog vršenja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije što će sanitarna inspekcija u narednom razdoblju intenzivnije kontrolirati. Uklanjanje zmija je komercijalna usluga koja nije Zakonom propisana, te sanitarna inspekcija ovim putem obavještava javnost da nije nadležna za ovu vrstu prijava - navodi se u priopćenju Županijske uprave za inspekcijske poslove ŽS.

Iz ove Uprave apeluju na općine, kao jedinice lokalne samouprave, kao i Gradsku upravu za aktivno uključivanje u rješavanje novonastale situacije u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17