ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
VRUĆINE

thermometer-4767445_1920.jpg

Temperature će u narednim danima dosezati čak i do 38 stupnjeva, a toplinski val trajat će, kako se prognozira, barem do petka. 

- Toplinski val je pred vratima, prvo će nastupiti na kopnu, već u nedjelju u središnjoj Hrvatskoj, a onda od ponedjeljka i u cijeloj zemlji. Trajat će vrlo vjerojatno barem do petka, a moguće i do kraja drugog tjedna, rekla je prognostičarka HRT-a Petra Mikuš Jurković u Dnevniku.

- Za sljedećih tjedan dana znamo da će vladati vrućina, a poslije, jest da će to biti nekakvo ljetno vrijeme, i ljeto nam dolazi u ponedjeljak, ali ne možemo još sa sigurnošću tvrditi hoće li se nastaviti toplinski val, objasnila je te istaknula da živimo u vremenu klimatskih promjena, odnosno globalnog zatopljenja. Ekstremne vremenske situacije s kojima se suočavamo jedno su od obilježja upravo klimatskih promjena. 

- Njih će u budućnosti vrlo vjerojatno biti još više i bit će još intenzivnije ako mi sami nešto ne napravimo, odnosno ako se ne počnemo brinuti za prirodu i okoliš, poručila je Mikuš Jurković.

Zaštita od toplinskog vala

Dok se mnogi raduju ljetu, liječnici upozoravaju kako treba izbjegavati sunce, zaštititi glavu te piti mnogo tekućine s obzirom na to da vrućine mogu izazvati iscrpljenost ili toplinski udar.

- Ne samo običnu vodu piti, nego je preporuka piti i napitke koji u sebi imaju elektrolite, znači izotonične napitke, naveo je za HRT Darko Sinjeri, spec. hitne medicine, voditelj smjene u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.


artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17