ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
U SURADNJI S THINK PINK
182418407_3744627935648916_5559943423791466259_n.png
 
Foto: Race for the cure, Think Pink
 
Zavod za javno zdravstvo SBŽ zajedno s “Think pink - Zajedno smo jedno” osigurava kontinuiranu podjelu paketa prve pomoći za operirane pacijente od raka dojke na području SBŽ u 2021.godini.
 
Paket sadrži: pamučnu prsnu protezu, melem, ljiljanovo ulje, kantarionovo ulje, lopticu za vježbanje ruke, brošuru "Sve o raku dojke", brošuru "Odabrani proizvodi za samoliječenje i pitanja o njihovoj upotrebi u onkologiji".
 
Ukoliko pacijenti nisu dobili/preuzeli paket od udruženja koja okupljaju oboljele i liječene od raka dojke, članove njihovih obitelji, prijatelje i druga zainteresirana lica s područja SBŽ, a operirani su u 2021. godini, isti mogu preuzeti u nekoj od četiri bolnice:
 
- J.U. Bolnica Travnik
- Hrvatska bolnica" Dr fra Mato Nikolić" Nova Bila
- J.U. Opća bolnica Jajce
- J.U. Opća Bolnica Bugojno
 
“Think pink - Zajedno smo jedno” je jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih organizacija koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena u Bosni i Hercegovini i provodi mnoštvo aktivnosti u cilju podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene.
 
Neke od brojnih aktivnosti su:
 
- besplatni mamografski pregledi za žene u potrebi,
- obezbjeđivanje psihosocijalne podrške za žene koje prolaze ili su prošle kroz bolest,
- edukacija srednjoškolaca,
- najprepoznatljiviji događaj je Trka/ šetnja za ozdravljenje "Race for the Cure", najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hecegovini
 
Dugogodišnja aktivnost ove organizacije su i paketići prve pomoći za svaku novooperiranu ženu u Bosni i Hercegovini. Ženama koje su prošle kroz ovo teško i traumatično iskustvo na ovaj način se poručuje da nisu same i da imaju podršku.
 
Notra.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17