ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

bihamk vidljivost smanjena zbog magle ucestali sitniji odroni zemlje i kamenja

Na putevima u BiH prometuje se po pretežno suhom kolovozu, ali iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) i dalje upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići promet se prekida od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04.30 sati) promet kroz tunel prekida.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvaju puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Na autoputu A-1 dionici Zvirovići-Bijača zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka, promet će biti prekinut u obje tunelske cijevi, večeras od 20 sati (do 6 sati ujutro).

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz BiH na GP Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17