ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
RAZVOJ TRŽIŠTA

romaing.png

Roming će od 1. lipnja na Balkanu biti potpuno besplatan zahvaljujući regionalnoj suradnji, a sljedeći korak je snižavanje ovih cijena i s EU, izjavila je generalna tajnica Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Majlinda Bregu.

Ona je navela da će se uvođenjem besplatnog rominga u regiji, te snižavanjem ovih cijena s EU, doprinijeti razvoju zajedničkog tržišta.

Bregu smatra da bi zajedničko regionalno tržište regionu moglo donijeti dodatni rast BDP-a od 6,7 odsto, što je prijeko potrebno, naročito sada kad svima predstoji oporavak.

Međutim, istaknula je ona, kooperativne politike se neće dogoditi ako ne postoji domaća podrška i ukoliko se ne posveti ispunjavanju obećanog, priopćeno je iz RCC-a.

"Na zapadnom Balkanu registrirano je 1,4 milijuna nezaposlenih, od čega je 760.000 žena, a 173.000 mladih ljudi. U regiji je zaposleno milijun muškaraca više nego žena. Slobodno putovanje za sve građane samo s osobnom iskaznicom, ali ne isključivo zbog turizma, nego i da bi se lakše studiralo, radilo i poslovalo u regiji, bez posebnih prepreka za strance", navela je Bregu.

Prema njenim riječima, potrebni su konkretni rezultati na samitu u Berlinu ove godine.

"Ne želimo da naši kamioni koji prevoze lijekove, hranu ili drugu robu gube dragocjeno vrijeme i novac čekajući na našim ili granicama EU", izjavila je Bregu.

Ona je istaknula da je krajnje vrijeme da se uvede regionalni mehanizam za zdravlje, navodeći da je do sada gotovo 1,4 milijuna ljudi u regiji imalo kovid 19, zbog čega je nužno da svaka ekonomija preduzme neophodne korake da bi zajedno prešli dug put ka boljoj regiji.

Klix.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17