ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Hvale vrijedna akcija

stolarska.jpg

 

Novotravnički dobročinitelji Marcela Banović i Dario Buzić već duže vremena organiziraju čitav niz humanitarnih akcija, kojim pomažu djeci s poteškoćama u razvoju u Novom Travniku i u Kiseljaku. I to sve rade volonterski, a jedina satisfakcija je sreća onih kojim pomažu. 

Kako kažu, nikad se nisu umorili kada je pomoć djeci u pitanju. Bez obzira na svoje privatne obaveze, nalaze vremena za druge, te djeci uljepšavaju svakodnevnicu. 

Nova akcija je jako zanimljiva. Naime, cilj je prikupiti sredstva za malu stolarsku radionicu, u kojoj bi radila djeca s poteškoćama u razvoju. Želja je kupiti mašine za rezanje i oblikovanje drveta, a djeca bi izrađivala tacne, okvire za slike i još puno toga. Ovo bi došlo djeci kao neka vrsta terapije, a sve što bi se napravilo prodavalo bi se , a novac bi bio namijenjen upravo djeci. S obzirom da su u centrima osobe do 30 godina starosti, vjerujemo kako bi ovakav potez bio značajan i kada je u pitanju inkluzija i uključivanje osoba s poteškoćama u razvoju u sve pore društvenog života. 

Predračun za kupovinu mašina još nisu dobili, zasad je sve na procjenama. Osim mašina, potrebno je kupiti i materijal te srediti prostor koji bi služio kao radionica.Već je prikupljena izvjesna količina novca, no još dosta nedostaje, a svi koji žele mogu se priključiti ovoj lijepoj akciji. Napominjemo kako je sve transparentno, podaci o doniranom novcu bit će objavljeni javno, uz to da oni koji žele zadržati anonimnost to mogu učiniti. 

Akcija traje do kraja svibnja, a ukoliko se skupi više novca od potrebnog, kupit će se i ljetna odjeća djeci kojoj treba. 

Donirati možete na sljedeće načine : 

❗️Vipps 47210388
❗️Western Union: Dario Buzić, Novi Travnik, BiH
❗️Devizni racun: BA393386702516622057 Dario Buzic
❗️Ziro racun Addiko banka Dario Buzic 3060262878075317
❗️Paypal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sve informacije dostupne su i u facebook grupi https://www.facebook.com/groups/520122651993563
 
artinfo.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17