ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
EKOLOGIJA

20200511_uredjenje_bosna.jpg

U Agenciji za vodno područje rijeke Save Sarajevo održan je sastanak s gradonačelnikom Visokog Mirzom Ganićem na kojem je razgovarano o regulaciji vodotoka na tom području.

Navedeno je da je u projekte uređenja korita Bosne u Visokom Agencija od 2012. uložila 2,15 milijuna KM.

- Uređenje korita na ušću Fojnice u Bosnu promijenilo je potpuno izgled tog dijela grada. Želimo nastaviti taj projekat kako bi u potpunosti uredili korito Bosne. Nadamo se nastavku uspješne suradnje s Agencijom za vodno područje rijeke Save - izjavio je Ganić.

Ravnatelj AVP Sava Sejad Delić objasnio je da zbog hitnih intervencija na Spreči i Usori, koje su iziskivale značajna financijska sredstva, Agencija u Plan i Finansijski plan za 2021. nije uvrstila uređenje riječnih korita u Visokom.

- Međutim zbog zaštite građana, smanjenja rizika od poplava a time i velikih materijalnih šteta, rebalansom ćemo izdvojiti sredstva i za te radove. Od Grada Visoko očekujemo da riješi imovinsko-pravne odnose, te osigura urbanističke i građevinske dozvole za nastavak radova - rekao je Delić.

Krajem studenog prošle godine završeno je uređenje korita na ušću Fojnice u Bosnu u Visokom. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,8 milijuna KM, od čega je Agencija za vodno područje rijeke Save uložila je 1,6 milijuna KM, a Grad Visoko 200.000 KM, priopćeno je iz AVP.

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17