ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Do 26. ožujka

ucionica

 Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je izjavio da epidemiološka situacija u KS nije popravljena, te da je Krizni stožer preporučio, a Vlada KS će usvojiti odluku da sve škole idu na online nastavu putem interneta.    

Kazao je da je u toku sjednica Kantonalne vlade na kojoj se razmatraju mjere koje su preporučene od Kriznog stožera koji je zasjedao ranije.

- Dakle, djeca ne idu u škole od sutra. Ovo se odnosi na osnovne, srednje škole i na sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sustavu će biti posebne škole za djecu sa posebnim potrebama - pojasnio je Forto, te dodao da vrtići još uvijek rade.

Naveo je da će Vlada KS razmatrati i druge mjere koje je predložio Krizni stožer, ali s obzirom na toda je sjednica Vlade još u toku nije mogao reći koje će odluke donijeti.  

Dodao je kako je htio što prije da kaže ono što već znaju, kako bi se mogli pripremiti na pravi način, da od sutra sve škole idu online.

- Raspravljali smo i o činjenici da već danima Federalni krizni stožer je zasjedao, i po informacijama koje imamo iako nisu zvanične, oni su preporučili strožije mjere za cijelo područje Federacije BiH, za Federalnu vladu. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere i želim pitati Federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića - koje mjere vam je vaš Krizni stožer preporučio, a koje ste vi donijeli i iz kog razloga ne slušate struku koja sjedi u vašoj vladi – naveo je Forto u online obraćanju.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17