ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"SITUACIJA JE DRAMATIČNA"

cerkez sastanak ministri

Sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina, počeo je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.(Foto FENA/Amer Kajmović)

Nakon sastanka sa premijerima kantona u Vladi Federacije BiH, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez upozorio je na težinu epidemiološke situacije.

Čerkez je kazao kako je situacija dramatična te da se trenutnu epidemiološku situaciju ne može povezati s procesom vakcinacije.

"Nažalost državni organi su zakazali jer nisu odgovorili procesno ni diplomatski da građanima omoguće vakcine", kazao je.

Bitno je da ne bude oklijevanja kod donošenja mjera, dodao je, jer će doći do situacije da pacijent nećemo moći unijeti u bolnice.

"Već danas je situacija kaotična ako prođete gradom i vidite redove ispred domova zdravlja. Zahtjevali smo da svi kantoni povećaju testiranja. Situacija se dramatično pogoršava i idemo ka kuminaciji", kazao je.

On je upozorio ugostitelje, posebno pred dolazeći Dan žena kazavši da nikakva slavlje ne smiju biti organizirana jer će onda sulijediti lockdown.

"Kasnimo već desetak dana u donošenju mjera, a tek za dva tjedna očekujemo pojačan proliv bolesnika u bolnicama", izjavio je.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17