ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Medijima zabranjeno

bugojno vijece

Sjednicu obilježile burne reakcije zbog zabrane nazočnosti medija, odluka će se preispitati, najavio predsjedatelj OV Miroslav Zelić

         U Bugojnu je danas održana druga redovita sjednica Općinskog vijeća na čijem dnevnom redu su se našle važne odluke za sve žitelje ove srednjobosanske općine. Vijećnici su tako, među ostalim, usvojili Nacrt proračuna za ovu godinu u vrijednosti 9 milijuna 685  tisuća KM. Donesena je i Odluka o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/2021 godinu, a stipendije u iznosu od 100 KM na mjesečnoj razini dobit će ukupno 170 studenata. Odlukom OV Bugojno ide se i s imenovanjem članova Upravnih i Nadzornih odbora javnih poduzeća i ustanova čiji je osnivač Općina Bugojno. U njima dosad nije bilo Hrvata, a po riječima Miroslava Zelića, predsjedatelja OV Bugojno, to će se promijeniti te će i pripadnici hrvatskog naroda biti zastupljeni u Upravnim i Nadzornim odborima javnih poduzeća i ustanova.

Usprkos mnoštvu važnih odluka koje je OV Bugojno donijelo na današnjem zasjedanju, sve su ostale u sjeni zabrane nazočnosti novinarima lokalnih medija, odnosno portala sjednici. Kako doznajemo, na početku svakog mandata vijećnici se izjašnjavaju hoće li mediji moći pratiti rad sjednica. Izuzetak je RTV Bugojno koji je javni medij, ali ne i lokalni portali koji za današnje doslovno izbacivanje iz zgrade općine najviše krive načelnika Općine Hasana Ajkunića (SDA). „Ja sam odluku o načinu na kojeg mediji mogu pratiti sjednice, snimiti uvodne kadrove i dobiti izjave na kraju, stavio na glasanje na prijedlog Klubova stranaka koje imaju većinu u Vijeću, nakon što nije prihvaćen moj prijedlog da o odluci raspravljamo s vijećnicima oporbenih stranaka. Moja je obveza kao predsjedatelja bila staviti takvu odluku na glasanje. Ono što sam mogao je da ona bude privremena, odnosno da ostavim prostora prostora da se promijeni jer osobno ne vidim razloga zašto svi mediji ne bi mogli pratiti rad Vijeća, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera“, kazao nam je Miroslav Zelić, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno.

Bugojno je zaista rijedak primjer u BiH u kojemu samo javni mediji čiji je osnivač Općina mogu biti na sjednicama Vijeća i pratiti rad zakonodavne  vlasti iako je rad svih tijela vlasti javan. Nadati se kako će odluka o zabrani praćenja sjednica OV Bugojno biti kratkog vijeka i da će se promijeniti prvom prilikom te svim predstavnicima medija koji pokažu interes, dopustiti da prate rad Vijeća i o njemu izvijeste javnost, jednostavno rečeno rade svoj posao. Danas im je to  nažalost bilo uskraćeno!

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17